X Shore – svenskt företag som producerar e-båtar - SWE - Båtguide.nu

Eelex 6500 och Eelex 8000

Eelex kommer att finnas i två längder, 6, 5 meter och 8 meter. Båtarna från X Shore är en utveckling av X Shore första prototyp, den 8 meter elektriskt 8000 Smögen Edition som lanserades som en prototyp i mars 2018.

Båtarna har kapacitet att nå högsta hastigheter på 40 knop. De är få e-båtar på marknaden som kan nå en marschfart på 25 knop och 2019 kunde båtarna köra i 2 timmar i den hastigheten vilket man vill förbättra på sikt.

Båtarna kan färdas upp till 100 nautiska mil på en enda laddning i en långsammare takt. Enastående acceleration och hastighet i kombination med exceptionell körsträcka är nyckeln för X Shore och det som gör X Shore unik.

Båtarna är praktiska, snygga och vackert designade med en skandinavisk touch med en modulär interiör.

Företaget jobbar mycket med optimering av skrov, axel och roder. De säger att de har inspirerats av formen från en sydamerikanska elektriska ålar, och ett skrov som är optimerad för att smidigt ta sig fram genom vattnet.

Eelex båtarna har ökad prestanda och byggs med hållbara material och står ut som en av de mest tekniskt avancerade elektriska båtar på marknaden, med exceptionell design.

Båtarna byggs genom ett samarbete kring Rolls Royce propellrar, båttillverkaren Storebro och Chalmers och det är entreprenören Konrad Bergström som är drivande bakom projektet.

Fakta
Eelex 6500/Eelex 8000
Längd 6,5 m/8M vikt 1800kg/2200kg
Djup 0, 6m/0, 8M
Bredd 2, 4m/2, 6m
Laddning 2 timmar på 360 V, 12 timmar på 220 V
Toppfart 40 knop
Marschfart 25 knop i 2, 5 timmar
Max räckvidd 100 nautiska mil vid lägre hastigheter

Source: Båtguide.nu

Join our eElectric movement.

Get updates about X shore events, articles and product news to your inbox.

email*

name

phone

why are you signing up?

Potential buyer

Just curious about X shore

Press

I have read and accepted the terms & conditions