Superentreprenören väljer crowdfunding genom FundedByMe

August 01 2019

Under de senaste åren har crowdfunding vuxit fram som ett attraktivt nytt alternativ för grundare som vill upplåta aktier till privatinvesterare utan en föregående börsintroduktion. Men hur går man tillväga för att investera genom Crowdfunding?

Under de senaste åren har crowdfunding vuxit fram som ett attraktivt nytt alternativ för grundare som vill upplåta aktier till privatinvesterare utan en föregående börsintroduktion. Typiskt sett har det ofta handlat om startups i behov av finansiering för produktionen av en oprövad produkt, eller förstagångsentreprenörer som vill påvisa förtroende från allmänheten och ‘proof-of-concept’, för att sedan kunna söka investering hos etablerade riskkapitalister

Superentreprenören väljer FundedByMe

Konrad Bergström och hans senaste projekt, elbåtsföretaget X Shore (www.xshore.com), passar inte in på någon av dessa beskrivningar. Som medgrundare av en av Sveriges snabbast växande företag genom tiderna, Zound Industries, är Bergström en av våra mest omtalade entreprenörer och han har goda meriter när det kommer till att skapa avkastning för sina investerare.

Crowdfundingkampanjen finns tillgänglig här.

Redan under 90-talet grunnade Bergström på idén bakom X Shore men tekniken låg långt efter och var inte i närheten av vad som krävdes för att uppfylla hans vision. Andra entreprenöriella idéer fick istället framgång och företräde så idén bakom X Shore fick helt enkelt vänta. X Shore grundades formellt 2016 och redan i januari 2019 blev den första elbåtsmodellen, Eeelex, tillgänglig på marknaden då företaget började ta in de första beställningarna.

Premiumbåtar i högsta kvalite

Med priser som för de första exklusiva exemplaren börjar på cirka 2.3 miljoner kronor verkar X Shore i dagsläget inom lyxbåtssegmentet. Detta är del i en noga uttänkt strategi att skapa ett globalt varumärke från start och att bli först ut på en marknad som man ser har god potential att växa mycket och snabbt.

Nu lanserar man alltså en crowdfundingkampanj på FundedByMe och med denna säger sig Bergstöm vilja nå det mer långsiktiga målet att göra elbåten till ‘folkets båt’. Det ska uppnås genom att man bygger ett community av likasinnade investerare och skapar debatt om havets välmående.

Crowdfundingkampanjen finns tillgänglig här.

- Personligen investerar jag endast i ideer som jag verkligen tror på och det var ett enkelt beslut att initialt finansiera X Shore ur egen ficka. Jag har ingen tvivel på att vi kan och måste leda vägen inom det här området. Ända sedan jag var ett barn har jag haft en passion för havet och jag har alltid älskat att vara till sjöss. Om vi vill att kommande generationer ska få ta del av samma upplevelser av båtliv som vi haft förmånen till måste vi omedelbart och radikalt förändra sjöfarten som den ser ut idag, förklarar Bergström och tillägger:

-För att demokratisera båtlivet och göra det mer tillgängligt för fler måste vi starta en rörelse som går utanför vårt eget team och “early adopters”. Med fler skarpa hjärnor ombord för nästa fas av vår resa kan vi ta företaget till nästa nivå och komma närmare vårt mål att bli folkets båt.

På frågan om vad crowdinvesterare får ut av att satsa sina pengar i X Shore svarar Bergström:

Varför gör X Shore denna satsning

- Vi bygger ett företag för framtiden. X Shore ska bli global marknadsledare för elektriska båtar och detta är en unik möjlighet att bli en av våra första investerare. Som investerare i X Shore backar du såklart en mer hållbar framtid för våra hav men även en skalbar affärsmodell som vi har för avsikt ska ge god avkastning på sikt, avslutar Konrad.

I mars 2020 ska företaget ha sålt och levererat de första 60 båtarna. För 2021 projicerar man att försäljningen ska mer än dubblas till 200 båtar. Liksom i Teslas affärsmodell är målet att priserna ska reduceras i takt med att produktionen ökas.

Source: Aktiespararna.se

Related Videos